100 kg võileivatorti 100 minutiga

EV100 võileivatort on oma põhiolemuselt esivanemate pärand kogu Eesti rahvale ja kindlasti suur kummardus Eesti köögile ning väikeettevõtetele, kes hoiavad iga päev elus meie toidukultuuri.

Valmis!
Valmis!

Palju Õnne !
EV100 juubelipidustusteks valmis 100 kg võileivatort ja õpilased panid selle kokku puslena Eesti maakaardist, jaotatud 15 maakonnaks, kogu tegevus toimus 100 minutiga, millele eelnes projektitöö raames teoreetiline tutvustus ning eeltöö Eesti köögist regiooniti. Õpilaste grupp jaotati 15 meeskonnaks/maakonnaks ja igas nn maakonnas toimetas kuni 5 õpilast. Vastava maakonna tükk oli sellele maakonnale omase maitsega. Toorainena kasutati vastava maakonna kohalikku toorainet, rukkileiba ning "pääsukese märgiga" tooteid. Võileivatort pandi kokku 22. veebruaril Jüri Gümnaasiumis ja on kingituseks Eestile.
Palju Õnne Sulle armas Eesti 100 juubelipidustuse puhul !

Kirjeldus: See kingitus on kummardus Eesti köögile ja esivanemate toidukultuuri edendamisele, kes on kasvatanud mind lugu pidama Eesti toorainest ning ma soovin seda väärtust kõigiga jagada. Kingituse tegemine arendas õpilastes tundma paremini Eesti kööki maakonniti ja on oluliseks osaks teadlikule toitumiskäitumisele õpilaste seas, et propageerida rohkem kohalikku ja puhast toorainet.

PALJU ÕNNE MEILE KÕIGILE !

TEHTUD !!! 1.09–20.11.2017 Idee arendamise ja teostamise võimaluste otsimine 05.12 Võileivatordi mõõtmine ja kaardistamine maakonniti 7.12 Alusmaterjal 15.12 Õpilased 19.12 I Projektikoosolek õpilastega 20.12 II Projektikoosolek kooli juhtkonnaga 11.12.2017–26.01.2018 Kohalikud väikeettevõtted ja nende kaasalöömine projektis al. 11.12 Ettevõtete kaardistamine, kokkulepped, projektikoosolekud, maakonna maitsed ja eripärad 11.12 - 26.01 Tooraine/materjal 15.01–09.02.2018 Kultuuriprogramm tordi valmistamise päeval 16.02–21.02.2018 Eeltöö toorainega 22.02.2018 EV100 100 kg võileivatort 100 minutiga

Algataja

Evelyn Esajas