Apostlite pühapäeva palverännak läbi Tallinna kirikute

Eesti Vabariigi juubeliaasta ühtib Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja reformatsiooni juubeliaastaga. Eestist on 800. aastaga saanud kristliku kultuuriruumi osa - meie lood on koonud ajavõrgu.

ALGUS *08:00 Harkujärve (* kellaajad jalgsi matkajale)
EEDENI PUNKT
▼ u 11 km 2,5h
10:30 Nõmme Rahu kirik
▼ u 4 km 40 min
11:10 Mustamäe kirik (Kiili 8)
▼ u 3,6 km 40 min
11:50 Peeteli kirik
▼u 2 km 30 min
Toompea loss jm
Nevski kirik
12:20 Toomkirik
▼ u 600 m 20 min
Issanda Muutmise Peakirik (+7 min)
12:40 Pühavaimu
▼ u 600 m 20 min
Raekoja plats
Nigliste kirik
Teel:
▼ u 1,5 km +20min
Oleviste kirik
Peeter-Pauli katedraal
13:00 Rootsi-Mihkli kirik
▼ u 800 m 20 min
Taani aed 13:20 Kaarli kirik
▼ u 400 m 10 min
Vabaduse väljak 13:30 Jaani kirik
▼ u 7 km 2,5h
Teel:
Püha Anna ja Siimeoni kirik
Tallinna Jaani seegi kirik
Metodisti kirik
Kadrioru loss 15:00 Pirita Klooster
▼ u 7 km 2,5h
16:30 Viimsi Püha Jaakobi kirik
▼ u 9 km 2,5h 18:30 Randvere kirik
IGAVESE ELU PUNKT

Kuidas osaleda?
Tugevamatele on jõukohane kogu matk läbida ühe päevaga, raja pikkuseks on maraton, ca 42 km.
Võib valida ka nn ’Tallinna raja’ (Nõmmelt Prita kloostrini või Viimsi kirikuni, kokku u 25 km.
Liitu nii, et moodustad harulõigu kodust või kodukandi lähima kiriku juurest põhiteekonnale jääva kirikuni, et nii moodustuks veelgi suurem sõprade ja rännuteede võrgustik ja meie lood põimuksid.
Palverännaku läbimise võib jagada etappideks läbides raja kirikust kirikusse nii nagu sobib.
Raja läbimise viis: jalgsi, jalg-, tõuke- või mootorrattaga, auto või ühistranspordiga.

Üleskutse!
Läbi rada enne 02.02.2020.
Loo sarnane palve-rada oma kodukandis.

Projekti ambitsioonid:
- aastaks 2020 kujuneb võrgustik, mis ühendab Tallinna pühakodasid
- rada jääb avatuks alatiseks
- 02.02.2020 on raja läbinud vähemalt 100 rändurit
- rajale on märgitud pühakirja lugu Eedenist-tänaseni koos Eesti kultuuriloo suursündmustega
- Info saab alati olema kättesaadav Eesti Kirikute Nõukogu projekti ’Teeliste kirikud’ kaudu

Esimene korda läbime raja 16.07.2017.a alustame kell 8:00. Kutsume kõiki üles rajalõike läbima kuni 02.02.2020. Meie sooviks on, et selleks päevaks on rajarõõmust osa saanud vähemalt 100 eestimaalast. Loogem üheskoos kõiki eestimaa kirikuid ühendavad palverännakute rajad!

Rõõmsat kaasalöömist!

Algataja

Alo Martinson

EELK Tallinna Peeteli kogudus