Toiduainete tehnoloogia ajaloonäituse loomine ja sellega seotud ürituste korraldamine

Rändnäituse koostamine Eesti toiduainetööstuse ajaloost (rõhuasetusega maailmasõdade vahelisele ajale), mida eksponeeritakse Eesti Vabariigi juubeliaastal Eesti koolides ja mujal.

Rändnäituse eesmärgid:
1. Eesti Toiduainetööstuste arengu tutvustamine maailmasõdade vahelisel ajal laiemale üldsusele.
2. Toiduainete tehnoloogia populariseerimine koolitusasutustes ja elanikkonna hulgas (seminaride, töötubade jms).
3. Ettevalmistuste tegemine toiduainete (piimatoodete, lihatoodete, tärklise, jookide, jms) koduse valmistamise kursuste käivitamiseks.
4. Laiema koostööprogrammi käivitamine Eestis MTÜ-de, koolitusasutuste ja toiduainetööstuste vahel.

Näituse ja rändnäituse kontseptsioon:
1. Näitusel eksponeeritakse olulisimaid toiduainete tootmise valdkondi:
a. Õlle ja karastusjookide tootmine
b. Viina- ja piiritusetööstus
c. Maiustuste tootmine
d. Pagaritööstus
e. Lihatööstus
f. Piimatööstus
g. Aia- ja mesindussaadused
h. Kalatööstus
i. Loodustooted
2. Näituse rändvariant on lihtsalt transporditav ja püstitatav
3. Näitusega koos tehakse toiduainete valdkondi tutvustavaid üritusi (õpitoad, loengud jne)

Täitjad:
1. Eesti Põllumajandusmuuseum (EPM)
2. Eesti Maaülikooli Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond (TTTO
3. Eesti Toiduainete Tehnoloogia Selts (ETTS)
4. Viru Koda (VK)
5. Vajadusel kaasatakse toiduainetööstusi, teisi muuseume ja muid asutusi, organisatsioone jne
6. Projektijuhid VK poolt Väino Poikalainen, ETTS poolt Hannes Mootse, TTTO ja EPM poolt Lembit Lepasalu
7. jt

Algataja

EESTI TOIDUAINETE TEHNOLOOGIA SELTS MTÜ